Отримати щорічну довідку дитини для закладу освіти стане простіше

МОЗ спростило процес отримання довідки для зарахування дитини до школи

Щорічний медичний огляд дитини

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

Міністерство охорони здоров’я затвердило єдиний порядок медичного огляду для зарахування дитини до школи чи садочку. Таким чином, усі базові обстеження може провести сімейний лікар, після чого батьки отримають довідку єдиного зразка.

Відповідну інформацію зазначили на сайті МОЗ України. 

Дотепер батьки школярів і дошкільнят перед початком нового навчального року постійно скаржилися на складність отримання довідки для зарахування дитини до закладу освіти, адже для цього необхідно було спланувати візити до декількох лікарів. 

Як зауважили в МОЗ, це створювало суттєве навантаження на медичну систему держави.

Згідно з нововведеннями, під час обстеження дитини, сімейний лікар:

  • збиратиме анамнез,
  • проводитиме повне фізикальне обстеження,
  • перевірятиме наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів,
  • вимірюватиме зріст і масу тіла,
  • досліджуватиме гостроту зору, слуху,
  • перевірятиме поставу та плантографію.

Після цього лікар «первинки» сформує узагальнений висновок про стан здоров’я дитини чи підлітка й надасть необхідні рекомендації.

Щодо інших обстежень, клінічних та лабораторних досліджень, то лікар може призначити їх за показаннями або на вимогу закладу освіти.

Відповідно до результатів обстеження, батьки відтепер отримуватимуть довідку єдиного зразка.

Окрім того, у МОЗ акцентували, що медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка або школи є обов’язковими. А для отримання довідки обов’язковою умовою також є наявність у дитини всіх необхідних щеплень. 

Джерело: МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4925

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10333

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді