Близько 60 тисяч школярів отримають шкільні обіди від Всесвітньої продовольчої програми

Всесвітня продовольча програма ООН розширює підтримку програми шкільного харчування в Україні

Шкільні обіди в школах України

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

16 листопада Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) підписала договори з областями України задля підтримки щоденних шкільних обідів для понад 60 000 дітей у 420 школах в 11 регіонах.

Зауважимо, що минулого навчального року ВПП спільно з Міністерством освіти і науки України підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю для реалізації програми шкільного харчування. Під час першого етапу програми ВПП підтримала приготування їжі для 12 000 дітей у 58 школах Київської області. Завдяки щедрому фінансуванню від уряду Франції та приватних донорів цього навчального року ВПП змогла розширити програму для більшої кількості закладів.

Протягом 2023–2024 навчального року ВПП оплачуватиме 30% щоденних гарячих обідів для дітей 1–4 класів у школах Київської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Черкаської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей. Кошти, отримані в межах програми, школи спрямують на поліпшення якості харчування або зменшення вартості обідів, яку покривають батьки.

Регіони країни було обрані на підставі низки критеріїв, зокрема рівня продовольчої безпеки, а також кількості внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, ВПП працює в межах української реформи шкільного харчування та в тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України, органами місцевого самоврядування і школами.

«Багато дітей в Україні відновлюють очне навчання в регіонах, які постраждали від війни, Ми повністю віддані підтримці цих дітей, їхніх батьків та їхніх шкіл, фінансуючи щоденне харчування, щоб вони були здоровими та зосередженими, а тиск на бюджети їхніх сімей зменшився», — зазначив директор ВПП ООН в Україні Метью Голлінгворт.

За словами заступника міністра освіти і науки Андрія Сташківа, в умовах війни для нас, дорослих, критично важливо піклуватися про добробут дітей. І щоденний поживний обід у школі — один зі способів підтримати учнівство. Та висловив подяку Всесвітній продовольчій програмі за системну підтримку українських дітей і вагомий внесок в їхнє здорове майбутнє. 

Джерело: МОН

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74211

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді