Карантин продовжили: оновлені правила самоізоляції

Уряд продовжив карантин та обмежувальні протиепідемічні заходи, щоб запобігти поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до 31 травня 2022 року.

Карантин продовжили: оновлені правила самоізоляції

Як провести атестацію педагогів в умовах війни

Зміни до «карантинної» постанови викладені у постанові КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677» від 23.02.2022 № 229.

Вже наступного дня Уряд мав нагальніші справи, ніж реєструвати та публікувати своє рішення продовжити карантин. Так, наприклад, порядок бронювання військовозобов’язаних в умовах воєнного стану визначає постанова КМУ від 03.03.2022, яка має № 194. А постанова КМУ, яка продовжує карантин і датована більш ранньою датою, має лише № 229.

Із 9 березня 2022 року самоізоляції підлягають:

1. Особи, які мали контакт з пацієнтом із підтвердженим випадком COVID-19, крім осіб:

  • які під час виконання службових обов’язків використовували засоби індивідуального захисту відповідно до рекомендацій щодо їх застосування;
  • отримали повний курс вакцинації від COVID-19 (через 14 днів від дати введення останньої дози відповідно до протоколу вакцинації від COVID-19) за відсутності симптомів;
  • перехворіли на COVID-19 (протягом 180 днів від дати забору матеріалів, що дали позитивний результат тестування на COVID-19) за відсутності симптомів.

2. Особи з підозрою на інфікування або з підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19 у легкій формі за умови, що особа не потребує госпіталізації.

3. Особи з підтвердженим діагнозом COVID-19, виписані із закладу охорони здоров’я, до моменту одужання відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Змін зазнали й умови самоізоляції іноземців та осіб без громадянства, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну. Зокрема, іноземці та особи без громадянства, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, зобов’язані зареєструватися в системі або встановити та активувати її мобільний додаток.

Строк самоізоляції становить 10 днів та розпочинається через 72 години для іноземців та осіб без громадянства, які перетнули державний кордон.

Строк самоізоляції становить 14 днів для іноземців та осіб без громадянства, які перетнули державний кордон і прибули з Російської Федерації, й перебували на її території більше ніж сім днів протягом останніх 14 днів.

Підготувала Олена Петровська, експерт Експертус: Кадри, за матеріалами Урядового порталу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді