МОН про організацію освітнього процесу

Міністр освіти щодо організації освітнього процесу під час війни

МОН про організацію освітнього процесу

Дії роботодавця під час воєнного стану

Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки, звернувся до освітян, батьків і громадськості щодо організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Щодо освітнього процесу

Освітній процес має бути запущений у тих регіонах, де безпекова ситуація це дозволяє. Уже у понеділок, 14 березня, має розпочатися освітній процес принаймні в 14 областях. Решта областей за результатами консультацій із цивільно-військовими адміністраціями мають ухвалити рішення щодо подальших дій стосовно освітнього процесу.

Освітній процес у місцях, де ситуація є небезпечною

У багатьох регіонах зберігається небезпечна ситуація. МОН рекомендує залежно від конкретної ситуації або тимчасово призупинити освітній процес або організувати його за дистанційною чи змішаною формою за погодженням з місцевими органами влади.

Навчання дітей, які перемістилися до інших регіонів

Діти, які тимчасово перемістилися до інших регіонів України, можуть долучитися до навчання в школі у будь-якому форматі за місцем тимчасового проживання. З цією метою Міністерство освіти і науки використовує платформу «Всеукраїнська школа онлайн», де учні 5-11 класів можуть отримати повний доступ до навчальних матеріалів.

Крім того, для вчителів у рамках платформи реалізований «Кабінет вчителя», завдяки якому можна створювати віртуальні класи, створити персональну освітню траєкторію для кожного учня, а для учнів відстежувати їх поступові навчальні здобутки і надавати зворотний зв'язок.

Для школярів функціонує мобільний додаток «Всеукраїнська школа онлайн». Окрім того, платформа доступна в інших країнах світу, тому діти, які тимчасово виїхали з України також можуть долучитися до навчання.

Щодо приватних освітніх онлайн-платформ

Під час воєнного стану більшість приватних освітніх платформ та онлайн-шкіл надали безкоштовний доступ до своїх послуг, що може допомогти сім'ям з дітьми долучитися до освітнього процесу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді