Які можливості надасть грантове фінансування в закладах вищої освіти

Грантове фінансування збільшить кількість студентів, які отримують фінансову підтримку держави

Грантове фінансування освіти

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Впровадження системи грантового фінансування здобуття вищої освіти має збільшити кількість студентів, які отримують державну фінансову підтримку навчання, на 30-40%.

Таку думку зазначив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький під час онлайн-зустрічі з представниками громадського об’єднання «Прогресильні».

Як він повідомив, грантова система започаткує інститут співфінансування в українській вищій освіті.

«Мова йде про інститут співфінансування. Не 100% держава або 0%, а має бути система, де держава покриває частину коштів навчання в системі вищої освіти», — зауважив заступник очільника МОН.

Окрім того, він акцентував, що подібне грантове фінансування — це підсилення широкого конкурсу до закладів вищої освіти.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

«Широкий конкурс передбачається однозначно, ніхто не відмовляється від широкого конкурсу. Тому що якщо дотепер широкий конкурс був на бюджетне місце, і це було або на 100% фінансування студента, або на нуль, ти або попадав, або не попадав, то грантове фінансування передбачатиме те, що студент обирає той заклад, ту спеціальність, де він буде вчитись, заходить як контрактник, але частина його контракту (ймовірно, достатньо велика частина) оплачується за рахунок гранту», — наголосив Михайло Винницький.

Як передбачають у Міністерстві освіти і науки, грантове фінансування збільшить кількість людей, які отримують фінансову підтримку навчання у закладах вищої освіти.

«Замість того, щоб було 100-відсоткове, воно буде часткове, але більше людей отримають ті кошти», — підкреслив заступник міністра освіти Михайло Винницький.

Джерело Прогресильні

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42312

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді