Надзвичайний стан в Україні: що в освіті

Теми:
В Україні запроваджують надзвичайний стан в усіх областях, крім Луганської та Донецької. Але зазначене рішення ще має підтримати ВРУ.

Надзвичайний стан в Україні: що в освіті

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання РНБО.

Надзвичайний стан передбачає:

  • Особливий режим в'їзду та виїзду, обмеження свободи пересування

  •  Обмеження руху та огляд транспортних засобів

  • Посилення охорони громадського порядку та об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населення

  • Заборона проведення зборів, мітингів, демонстрацій, спортивних та інших масових заходів

  • Введення комендантської години

  • Перевірка документів у громадян, у необхідних випадках – особистий огляд, огляд речей, автомобілів, багажу та вантажів, службових приміщень та житла

  • Обмеження продажу зброї, спиртних напоїв

  • Вилучення у громадян зареєстрованої вогнепальної та холодної зброї та боєприпасів; у підприємств – навчальної військової техніки, вибухових, радіоактивних речовин

  • Регулювання роботи цивільних теле- та радіопрограм.

⇒ Рекомендації щодо дій у разі надзвичайної ситуації

Крім того, на сайті Освітнього омбудсмена опублікували вміст невідкладного евакуаційного рюкзака для класу/групи, закладу освіти та дитини. У ситуації небезпеки та військового нападу, щоб зберегти здоров’я і життя дітей, їх слід швидко евакуювати в безпечне місце – до найближчого бомбосховища, підвалу чи іншого укриття, або назовні. Скільки часу дітям та працівникам закладу освіти доведеться перебувати в укритті – передбачити неможливо, тому надзвичайно важливо, щоб у закладі освіти був мінімальний набір для забезпечення життєвих потреб для дітей та працівників.

УВАГА! Ці рекомендації не є обов’язковими, це – наше узагальнення подібного досвіду інших країн, який ви можете використати. Кожен заклад освіти зможе вдосконалити цей список речей залежно від потреб здобувачів освіти, умов закладу освіти. 

Найголовніше – пам’ятати, що евакуаційні рюкзаки мають бути завчасно підготовлені, висіти на видному місці, не бути важкими, колір рюкзака має бути яскравим (червоний, помаранчевий). Коли вчителі/вихователі одягнуть ці рюкзаки, то для дітей буде орієнтир дорослої людини, якій можна довіряти. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді