За школярами на ТОТ стежать як у тюремних закладах

Система нагляду за школярами на тимчасово окупованих територіях подібна до тюремної — правозахисники

Школярі на тимчасово окупованих територіях

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники встановлюють на телефони українським школярам шпигунське програмне забезпечення, яке допомагає слідкувати за листуванням дітей і блокує певні сайти.

Таку інформацію зазначив засновник Східної правозахисної групи Павло Лисянський. 

За його словами, наразі система нагляду за школярами на тимчасово окупованих територіях майже нічим не відрізняється від тюремної:

  • школярам встановлюють програми, схожі на батьківський контроль;
  • окупанти активно перевіряють гаджети та фіксують українські медіа, телеграм-канали тощо.
Вимоги пожежної безпеки: чекліст

На думку правозахисника, такими діями ворог намагається виявити проукраїнськи налаштованих школярів. Однак не виключено, що однією з причин активізації є стрімкий розвиток у рф молодіжної субкультури «Редан» («бойові неформали»), яка влаштовує погроми в громадських місцях.

Зокрема, як зауважують політтехнологи агресора, у 2024 році в пострадянських країнах мешкатиме рівно 50% тих, хто народився після розпаду срср. Тому, кількість осіб, які народилися при радянському союзі, поступово зменшуватиметься, а молоде покоління, зокрема, в Україні, уже має зовсім інші погляди на розвиток своєї держави й стосунки з росією. 

Павло Лисянський вважає, що таким чином окупанти будуть продовжувати спроби встановити ідеологічний контроль над дітьми й молоддю.

Джерело Укрінформ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді