Скільки максимально та мінімально учнів можуть навчатися в одному класі

Яка мінімальна та максимальна кількість учнів може вчитися в одному класі

Кількість учнів в одному класі

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Класи в українських школах можуть ділити на групи для вивчення певних предметів. Це дозволяє освітнє законодавство.

Зокрема, розподіл учнів проводять з метою забезпечення належної якості вивчення окремих предметів. Клас при цьому можуть поділити не більш ніж на три групи, в яких буде не менше восьми учнів.

Таким чином, під час проведення уроків іноземної мови клас можна поділити на групи, якщо у ньому є понад 27 учнів. На уроках інформатики поділ можливий лише при проведенні практичних занять із використанням комп'ютерів. Але у групах має бути не менше 8 осіб, розповів науковий співробітник Аналітичного центру «ОсвітАналітика» Київського університету імені Бориса Грінченка Володимир Божинський.

Згідно із освітнім законодавством, у класі не може бути менше ніж 5 учнів. Якщо учнів замало, аби утворити клас, вони можуть продовжити навчання у цій школі у межах іншої форми, ніж очна, або в іншому навчальному закладі.

У разі, якщо кількість учнів у класі зменшилась, його не можуть розформувати до закінчення навчального року.

Окрім того, в умовах воєнного стану максимальна кількість учнів у класі де-факто не обмежена, крім кількості учнів, які здобувають освіту за очною або вечірньою формою. Так, 30 учнів в одному класі можуть здобувати освіту у межах денної або вечірньої форми та ще 10 школярів — у межах будь-якої іншої форми.

Якщо у класі вчиться 40 учнів за денною чи вечірньою формою, це вже порушення.

За матеріалами НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді