В Україні стартував національний проєкт з популяризації англійської мови

Future Perfect: в Україні розпочався національний проєкт з популяризації англійської мови

Розповсюдження англійської мови серед населення

Як провести тарифікацію педагогів

Мета національного проєкту Future Perfect — офіційно зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні, відкрити кожному українцю нові можливості для професії та особистого розвитку, допомогти конкурувати на світовому ринку та отримувати високу зарплату.

«Уряд планує запустити всеосяжну й доступну програму з вивчення англійської мови. Відкриту для кожного, незалежно від фінансового стану чи місця проживання. З індивідуальним підходом і відкритим доступом до освітніх ресурсів. Уже зараз українці, які володіють англійською мовою, мають переваги на ринку праці. Це вища зарплата, більше кар’єрних можливостей, здатність швидше розвиватися і в разі потреби здобувати новий фах. Українці створюють конкурентні продукти та сервіси, які здатні підкорити світ. Англійська мова буде двигуном їх просування, драйвером успіху та запорукою самореалізації для тисяч людей», — акцентував Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідно до результатів дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 88% респондентів вважають, що українці мають обов’язково вивчати англійську мову. 

Президент України ініціював запуск національної програми Future Perfect, що сформує попит на англійську мову серед українців. Координуватимуть мовну програму Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство освіти і науки України й Міністерство культури та інформаційної політики України.

«У нас мають створюватися інноваційні компанії з великою доданою вартістю, що коштуватимуть мільярди. Їх створюють люди, які швидко навчаються, здобувають нові знання й розвивають навички. Один із кроків для досягнення цієї цілі — знання англійської мови. 56% українців хочуть підвищити рівень володіння іноземною мовою. Програма Future Perfect стане одним із драйверів змін на цьому шляху. Щоб українці могли говорити зі світом спільною мовою, обмінюватися досвідом та ділитися інноваційними ідеями», — наголосив Віце-прем’єр-міністр Михайло Федоров.

Зокрема, проєкт Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova. 

«Наша глобальна мета — посилити Україну, українців і все українське, зокрема, за рахунок виходу на глобальний ринок. Й англійська мова — один з необхідних для цього інструментів. Нині 49% опитаних українців не мають жодних навичок з англійської мови. І це вказує на те, що близько половини опитаних громадян можуть втрачати додаткові можливості, які можна було б використовувати як для особистісного розвитку, так і для розвитку держави. І цей пробіл може бути заповнений, зокрема, завдяки змінам в освіті. Тож на державному рівні сприятимемо вивченню англійської мови на всіх рівнях освіти і в будь-якому віці, починаючи від дошкільнят», — зауважив Міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Платформа для вивчення мов з персоналізованим підходом Promova пропонує українцям Premium-доступ до всіх мовних курсів на 3 роки. А онлайн-платформа для вивчення англійської Empower від Кембриджського університету доступна для українських викладачів та студентів.

Окрім того, мовна програма Future Perfect допоможе розширити застосування англійської мови в публічних сферах суспільного життя, стимулювати вивчення мови для кожної з груп — освітян, держслужбовців, підприємців, громадян та органів місцевого самоврядування. Це надасть можливість створити сприятливий мовний клімат для всіх, хто живе та працює в Україні.

Володіння мовою дозволить споживати велику кількість контенту в оригіналі — літературу, кіно, наукові праці, канали іноземних лідерів думок тощо. Для підприємців англійська мова відкриває можливості переговорів без посередників, що може суттєво пришвидшити процеси та зберегти важливий контекст.

Українці з високим рівнем англійської зможуть відвідувати міжнародні конференції та встановлювати контакти з професіоналами з будь-якої країни. Зі свого боку, галузеві заходи допомагають розширити коло професійного спілкування та представити Україну як державу, готову до міжнародної комунікації та домовленостей.

До програми Future Perfect можуть долучатися бізнеси, організації та ініціативи, які допомагають українцям вивчати англійську мову. Відтепер можна стати частиною програми зі своїм проєктом, надіславши власні безоплатні для вивчення інструменти для розгляду на електронну пошту: [email protected].

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді