Кабмін ухвалив постанову надання субвенції на відновлення закладів освіти

Уряд ухвалив постанову про надання субвенції на відновлення роботи закладів освіти, що були пошкоджені або знищені внаслідок бойових дій

Фінансування щодо відновлення шкіл

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

20 жовтня 2023 року в Кабінеті Міністрів України затвердили Постанову «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення роботи комунальних закладів освіти, що пошкоджені / знищені внаслідок бойових дій».

Відповідна постанова була сформована для відновлення роботи комунальних закладів освіти, що пошкоджені внаслідок бойових дій.

Зокрема, 24 серпня 2023 року Комісія з розподілу коштів для потреб освіти і науки ухвалила рішення про розподіл коштів з рахунку МОН на відновлення Катюжанського опорного ліцею та Красилівського ліцею у Київській області розміром 48,3 млн грн., які внаслідок збройної агресії рф були пошкоджені. Також надійшли благодійні внески від донорів у межах роботи фандрайзингової платформи «United24».

Окрім того, у тексті Постанови передбачено передання коштів з рахунку для задоволення потреб освіти і науки, відкритого МОН у Національному банку для відновлення роботи комунальних закладів освіти, що пошкоджені внаслідок бойових дій.

Так як відповідні заклади освіти знаходяться у комунальній власності, то передання коштів з державного бюджету здійснюється як субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам.

За матерілами КМУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді