Спеціальні заклади освіти можуть використовуватися для реабілітації військових

Зміни, що пропонують у законопроєкті про розширення можливостей спеціальних ЗО для реабілітації військових

Процес реабілітації захисників України

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

Деякі народні депутати пропонують дозволити використовувати ресурси та можливості спеціальних закладів загальної середньої освіти для реабілітації військовослужбовців, які отримали поранення.

Таку інформацію зазначив голова Освітнього комітету Верховної Ради Сергій Бабак.

Детальніше ознайомитися з порівняльною таблицею до проєкту можна в прикріпленому документі. 

Нещодавно у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №10160, який передбачає внесення змін до деяких законів України щодо розширення можливостей спеціальних закладів загальної середньої освіти. Авторкою документу стала депутатка Анна Пуртова у співпраці з Освітнім комітетом ВР і Міністерством освіти і науки.

Насамперед працівники спеціальних закладів загальної середньої освіти України працюють з учнями й ученицями, які мають вади зору та/або слуху. У школі їх навчають жити повноцінним життям, дають повну загальну середню освіту (часто навіть професійну), а також надають психологічну допомогу й підтримку. Завдяки цьому діти можуть простіше інтегруватися в суспільство.

У період повномасштабного вторгнення українські захисники та захисниці нерідко отримують поранення, що призводять до повної або часткової втрати зору та/або слуху. Для відновлення важливих життєвих функцій вони проходять тривалу реабілітацію. Однак є й ті, кому відновити відповідні функції неможливо. Таким воїнам необхідно навчитися повноцінно жити з травмою.

На думку авторів законопроєкту, метою цієї ініціативи є надання державним органам та органам місцевого самоврядування можливості створювати програми реабілітації та відновлення військових (ветеранів) на базі цих спеціальних закладів, а закладам — надавати відповідні послуги не тільки дітям, а й воїнам, які того потребують.

Джерело Сергій Бабак

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді