Вчитель української мови і літератури потрапив у десятку найкращих педагогів планети

Український вчитель увійшов у топ-10 кращих педагогів світу

Вчитель Артур Пройдаков

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Учитель української мови та літератури Артур Пройдаков увійшов до десятки найкращих вчителів світової премії Global Teacher Prize 2023.

Таку інформацію зазначили на Facebook-сторінці Премії. 

Global Teacher Prize — це світова щорічна премія для вчителів, які зробили видатний внесок у професію. Вихід нашого вчителя до десятки найкращих став унікальної подією для держави, адже вперше за історію нагороди в ТОП-10 опинився українець.

«Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї 10-ки. Це надихає й мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усе правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни», — розповів Артур Пройдаков щодо результатів Премії. 

Вчитель родом з міста Кадіївка, що на Луганщині (наразі тимчасово окупована територія). Після навчання в університеті Артур працював викладачем у Кадіївському педагогічному коледжі. Проте в листопаді 2014 року був змушений покинути дім через війну. Сьогодні він викладає в школі Mriy Diy, а також є виконавчим директором у однойменній освітній організації.

Окрім того, Артур Пройдаков брав участь у записі уроків Всеукраїнської школи онлайн, «Подкастів з української літератури», став одним з викладачів безплатної підготовки до ЗНО/НМТ iLearn, а також веде Telegram-канал «ЗНО Українська» та освітній подкаст з «Радіо Сковорода». У 2021 році вчитель отримав статус переможця національної премії Global Teacher Prize Ukraine.

З початком повномасштабного вторгнення педагог почав активну волонтерську діяльність. Зокрема, організував курси з української мови для переселенців та проводив уроки в межах Всеукраїнського розкладу.

«Цього досягнення не було б без наших захисників і захисниць. Тільки завдяки ним я маю честь працювати вчителем в Україні. І це додатково мотивує робити тільки найкраще у своїй діяльності. Попри все», — наголосив Артур Пройдаков.

Як він зазначив, його мета показати, що робота сучасного вчителя — це не лише проведення уроків у шкільній аудиторії. А відповідальність педагога — демонструвати гідний приклад і дотримуватися системи цінностей.

За матеріалами Освіторія

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді