Нові зміни в порядку та умовах надання субвенції для закладів освіти

Теми:
КМУ вдосконалив процедуру надання субвенції у частині співвідношення обсягу співфінансування

Rozporiadok

Правила внутрішнього розпорядку: як скласти

Кабінет Міністрів вдосконалив процедуру надання субвенції у частині встановлення співвідношення обсягу співфінансування з місцевого бюджету залежно від індексу податкоспроможності відповідного бюджету.

Такі зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» були затверджені урядом 2 лютого.

Передбачається, що нововведення сприятиме більш ефективному використанню коштів територіальними громадами для закладів освіти.

Відповідно до змін, використання субвенції для обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад з індексом податкоспроможності понад 1,1 здійснюватиметься не більш як 70% — за рахунок субвенції та не менш як 30% — за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Для бюджетів сільських та селищних територіальних громад з індексом податкоспроможності понад 1,1: не більш як 80% — за рахунок субвенції та не менш як 20% — за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Для бюджетів місцевого самоврядування з індексом податкоспроможності 1,1 та менше: не більш як 90% — за рахунок субвенції та не менш як 10% — за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Для бюджетів місцевого самоврядування, з яких здійснюється фінансування закладів освіти, що розташовані в селах (селищах), які мають статус гірських населених пунктів, та у населених пунктах на лінії зіткнення — не більш як 95% за рахунок субвенції та не менш як 5% — за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Окрім того, оновлений Порядок визначає строк подання проєктів, що можуть бути реалізовані за кошти відповідної субвенції, оскільки відсутність визначеного строку унеможливлює належне надання коштів.

Таким чином, області та Київська міська держадміністрації проводитимуть перевірку поданих документів на відповідність Порядку та умовам і за результатами розгляду подаватимуть їх у МОН щороку не пізніше 1 березня.

Зокрема, комісія від Міносвіти, яка розглядає подані проєкти, має можливість формувати пропозиції щодо переліку проєктів для здійснення перерозподілу невикористаних коштів субвенції між проєктами, що відповідають Порядку та умовам.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Освітні програми для використання в закладах дошкільної освіти у 2024/2025 навчальному році

Зміст освітнього процесу в закладі дошкільної освіти реалізовують відповідно до вимог чинних програм розвитку, виховання й навчання дітей. Вибір програм на навчальний рік обговорює та затверджує педагогічна рада закладу
53177

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

З досвіду STEM-освіти у початкових класах

Як учні створили фітокартину та робота-поливальника — своїм досвідом реалізації STEM-проекту в початковій школі ділиться Анна Савіцька, вчитель інформатики
34125

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді