Японія виділила близько 19 мільйонів доларів на відновлення освіти в Україні

Уряд Японії виділить 2 мільярди 632 тисячі єн на відновлення освітнього процесу в Україні

Відновлення освітнього процесу в Україні

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Уряд Японії виділить 18 мільйонів 742 тисячі доларів (2 мільярди 632 тисячі єн) на відновлення освітнього процесу в Україні в межах проєкту «Невідкладне покращення обладнання для надання освітніх послуг».

Таку інформацію зазначили в Міністерстві освіти і науки. 

18 жовтня 2023 року перший заступник міністра освіти і науки Євген Кудрявець і заступник міністра Дмитро Завгородній зустрілися з представниками Посольства Японії в Україні та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) на чолі з віцепрезидентом Наокі Андо.

Уряд Японії з початку повномасштабного вторгнення висловлює активну підтримку сфері освіти в Україні, зокрема, у межах Грантової угоди для Програми екстреного відновлення.

У період першої фази гранту українська освіта отримає 10 мільйонів 702 тисячі 191 долар США. За ці кошти будуть закуплені комп’ютерне та інше обладнання для 85 цифрових центрів, які створені в закладах освіти України та слугують одночасно укриттям і простором для навчання. Перші ноутбуки, планшети, Wi-Fi-роутери та інше надійдуть уже в грудні цього року.

Щодо другої частини гранту, то сума цієї фази становить 8 мільйонів 40 тисяч 940 доларів США. Відповідні кошти підуть на:

  • закупівлю комп’ютерного і мультимедійного обладнання для 133 класів НУШ на деокупованих територіях;
  • друк понад мільйона підручників з української та зарубіжної літератури для учнів 5 класів;
  • забезпечення обладнанням навчально-практичних центрів закладів профтехосвіти аграрного спрямування (орієнтовно 10 комплектів).

Зауважимо, що уряд Японії підсилив проєкт МОН «Екосистема психологічної допомоги у сфері освіти», який дає можливість освітянам, учням та їхнім батькам безплатно набувати навичок щодо надання першої психологічної допомоги, роботи зі стресом, а також здійснення супервізії від клінічних психологів тощо.

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46377

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді