У Міністерстві охорони здоров'я надіються, що цей рік стане останнім для пандемії

Теми:
Противірусні препарати та менш агресивні штами є сигналами, що людство подолає пандемію

Завершення пандемії коронавірусу Як оформити штатний розпис на 2022 рік з урахуванням ДСТУ

Противірусні препарати прямої дії, менш агресивні штами SARS-CoV-2 — це чіткі сигнали, що людство зможе подолати пандемію COVID-19.

Таку інформацію зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час промови в парламенті. 

Як він повідомив, поява вакцини і прагнення всіх країн світу досягнути високих рівнів охоплення щепленнями дає можливість оптимістично сподіватися, що 2022 рік буде останнім для пандемії COVID-19.

Зокрема керівник міністерства зауважив, що пандемія приносить нові сюрпризи.

«Чергова хвиля, що розпочалася з другої половини грудня 2021 року у світі з 900 тисяч випадків на добу за місяць досягла непрогнозованих до цього близько 4 млн випадків. На жаль ця хвиля два тижні тому прийшла і в Україну.  Кількість нових випадків протягом останніх двох тижнів подвоюється щотижня», — наголосив очільник відомства.

Прослідковується й зростання частки позитивних результатів лабораторних досліджень серед всіх протестованих.

Окрім того, міністр охорони здоров’я акцентував, що попри двократне зростання кількості випадків інфікування за останній тиждень кількість госпіталізованих зросла лише на третину. Частка госпіталізованих серед інфікованих зараз є вдвічі меншою ніж під час останньої дельта-хвилі.

«За оцінками Міністерства охорони здоров'я у найближчі тижні Україна вийде на пікові значення захворюваності на COVID-19. Кількість випадків інфікування очікується на рівні 40-60 тисяч осіб на добу. Ці цифри вдвічі вищі за пікові значення минулої хвилі. При цьому завдяки вакцинації ми очікуємо на третину менше померлих ніж на піку минулої хвилі», — повідомив Віктор Ляшко.

Зокрема, він наголосив, що рівень вакцинації та готовність лікарень дозволить медичній системі витримати таку кількість нових випадків захворювання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді