На Закарпатті виявили підроблені сертифікати в освітян

Теми:
На Закарпатті в одинадцяти освітян з однієї громади виявили підроблені сертифікати про вакцинацію

Rozporiadok

Правила внутрішнього розпорядку: як скласти

В освітян Усть-Чорнянської громади, що на Закарпатті, працівники поліції виявили підроблені сертифікати про вакцинацію.

Таку інформацію зазначив відділ комунікації поліції Закарпатської області. 

Працівники правоохоронних органів здійснювали перевірку дотримання карантинних норм у місцевих закладах освіти та перевіряли сертифікати про вакцинацію.

У процесі перевірки було виявлено сертифікати з ознаками підробки у десяти працівників закладу освіти. Під час зчитування сталася помилка в дев’яти жінок та одного чоловіка.

Окрім того, схожа ситуація виникла в ще одного працівника з іншого закладу освіти цієї ж громади.

Поліція вилучила всі підроблені документи та відправила їх на експертизу. За виявленими порушеннями правоохоронці відкрили кримінальні справи. Покарання за використання підробленого документа передбачено статтею 358 Кримінального кодексу, це може бути, як штраф, так і обмеження волі.

Таким чином відповідно до затвердженої постанови уряду, працівник закладу освіти, який не матиме дійсного сертифікату про вакцинацію, має бути відсторонений від роботи. 

Усього в Україні станом на середину січня було відсторонено приблизно 2,6 тисячі учителів, тобто 0,6% від загальної кількості.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді