У Держстаті опублікували дані щодо зросту середньої зарплатні освітян

Теми:
У Держстаті оприлюднили дані, які показали, що середня зарплата освітян росте швидше, ніж середня в країні

Середня зарплата освітянНакази з кадрових питань: як оформити без помилок

У грудні 2021 року середня зарплата в Україні становила 17 453 гривні, середня в освітній сфері — на 2 522 гривні менша.

Таку інформацію зазначили в експрес-випуску Державної служби статистики.

Відповідно до інформаційних даних, у грудні минулого року середня зарплатня освітян становила 14 913 гривні, це на 27,5% більше, ніж їхня середня зарплата в листопаді. Вона тоді становила 11 710 гривень.

Загалом, у грудні середня заробітна плата працівника освіти становила 85,6% від середньої за економікою. У листопаді цей показник був на рівні 82%. Отже, в останній місяць року зарплата працівників сфери освіти росла швидше, ніж середня на 3,6%.

Окрім того, у порівнянні з груднем 2020 року, середня зарплатня в освітян зросла на 28,4%. Таке зростання можна пояснити тим, що з 1 січня 2021 року оклад працівників освіти зріс на 20%, а з 1 грудня ще на 8,4%.

Варто зазначити, що середню заробітну плату Держстат показує до вирахування податків, тобто на руки педагоги отримують менше.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді