Вакцинованим бустерною дозою сплатять 500 грн

Теми:
Українці, вакциновані бустерною дозою від COVID-19, зможуть отримати додатково 500 грн

500 грн за бустерну дозу вакциниЯк оформити штатний розпис на 2022 рік з урахуванням ДСТУ

Усі українці, вакциновані бустерною дозою від коронавірусної хвороби і мають завантажений в Дії COVID-сертифікат, зможуть отримати додатково 500 грн у рамках програми єПідтримка.

Таку інформацію повідомив Президент Володимир Зеленський. 

«Триває наша спільна боротьба з COVID-19. Що можете зробити ви, крім простого дотримання норм безпеки? Вакцинуватися! Наразі кількість випадків дійсно зростає, але кількість госпіталізацій значно менша — зайнято лише 28% ліжкомісць. Тобто, більше ніж 2/3 ліжок — вільні. Нехай такими вони і залишаються.  Для цього потрібно продовжувати збільшення темпів вакцинації в Україні», — зауважив Президент України Володимир Зеленський після засідання РНБО.

Як відзначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, завдяки збільшенню кількості вакцинованих ми маємо на сьогодні не високий  рівень госпіталізації. 

«Наразі хворими зайнято лише 28% ліжкомісць. Водночас ми і  далі нарощуємо темпи щеплення, зокрема організовано роботу мобільних бригад у тих територіальних громадах, де щеплено менше ніж 25% мешканців», — наголосив очільник відомства.

Окрім того, ще одне нововведення в програмі єПідтримка. Тепер люди старші 60 років можуть придбати ліки на 1000 грн, які держава виплачує вакцинованим. Крім цього, протягом лютого програма буде додатково розширена для літніх людей: вони зможуть оплачувати комунальні послуги.

Зокрема, незабаром до програми єПідтримка будуть включені громадяни України віком 14–18 років. Крім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театр та подорожі, вони зможуть витрачати гроші на освітні проєкти: на курси, програми, інші освітні послуги.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді