У Тернополі створять освітній простір з віртуальною реальністю

У Тернополі відкриють перший в Україні простір для навчання з віртуальною реальністю

Навчальний простір з віртуальною реальністю

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Перший в Україні простір для навчання за допомогою пристроїв віртуальної реальності відкриють у Тернополі. 

Таку інформацію повідомив директор «Тернопільського інформаційно-аналітичного центру» Олександр Терещенко.

Як він зазначив, хаб буде доступним для науковців і студентів та для людей з інвалідністю.

Міністерство цифрової трансформації спільно з Програмою ООН в Україні реалізовуватимуть цей проєкт. 

Зокрема, хаб відкриють у Західноукраїнському національному університеті. За словами ректорки Оксани Десятнюк, 6 викладачів вишу вже проходять відповідне навчання.

«Це має бути команда фахівців, яка потім зможе навчати інших. Це декілька людей, 5-6 айтішників, які зможуть потім передавати свої навички та бути залученими до цієї роботи», — відзначила вона.

Серед обладнання хабу: планшети, цифрова інтерактивна дошка та окуляри доповненої реальності. Всі пристрої вже знаходяться в Україні. Їх вартість поки не називають.

«По самій інтерактивній дошці. Це незвичайна дошка, по якій можна щось помалювати. Вона якраз мультифункціональна. В неї вбудовані камери, мікрофони. Вона дозволяє змінити процес навчання такого рівня, коли там сам ефект присутності збільшується», — зауважив Олександр Терещенко.

Проєкт «Перший імерсивний мультифункціональний хаб» реалізують за підтримки програми розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Окрім того, заступниця керівника «Освітньо-аналітичного центру розвитку громад» Ірина Масло розповіла, що лише на ремонт приміщення для хабу витратять орієнтовно 800 тисяч гривень. Відкрити його планують у листопаді.

«Ми надзвичайно раді, що виграли цей проєкт і він є надзвичайно важливий для нашої організації. Тема інклюзії дуже важлива. Таких людей у нас багато і доступність цифрових технологій для них має бути доступною», — акцентувала вона.

Інформацію щодо графіку, напрямки роботи та що саме вивчатимуть у хабі повідомлять пізніше. 

За матеріалами Суспільного

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46385

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді