У ВР змінили держбюджет і виділили кошти на друк підручників

До держбюджету внесено зміни: понад пів мільярда гривень буде спрямовано на додрук підручників для 5-6 класів

Держкошти на додрук підручників

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

6 жовтня Верховна Рада ухвалила Закон України №10038 про внесення змін до державного бюджету на 2023 рік. Таким чином, буде виділено 552,8 млн грн на друкування підручників.

Відповідне державне фінансування дасть можливість додрукувати підручники для 5 і 6 класів, що навчаються за програмою НУШ. Для п’ятикласників випустять книжки з наступних предметів: англійська та інші іноземні мови, курс «Здоров’я, безпека та добробут», етика, мистецтво, технології. 

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Для учнів 6 класів ці кошти буде спрямовано на додрук підручників з інформатики, курсу «Здоров’я, безпека та добробут», етики.

Зокрема, наразі за кошти держбюджету для 5 класів друкують підручники з історії України. Також за підтримки міжнародних партнерів надруковані книжки з української мови, математики, природничих наук. Планується друк підручників української й зарубіжної літератури та інформатики. Для 6 класів решту підручників уже надруковано держкоштом, а з допомогою міжнародних партнерів передбчається видати мистецтво та географію.

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46386

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді