Методичний посібник щодо створення цифрових освітніх центрів у громадах

Експерти фонду «savED» розробили хендбук із покроковою інструкцією для створення цифрового освітнього центру в громадах

Цифрові освітні центри в Україні

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Фахівці благодійного фонду «savED» створили посібник «Цифрові освітні центри», у якому міститься інформація щодо етапів  створення цифрових освітніх центрів і алгоритми їхньої роботи. А також критерії вибору громад, поради з ремонту та навіть наповнення центрів заняттями й активностями.

Цифрові освітні центри від фонду «savED» — це своєрідна «швидка освітня допомога», щоб надати дітям у громадах, що постраждали від війни, доступ до навчання. Освітні центри — затишні, просторі та мають сучасні меблі, техніку та дидактичні матеріали для навчання школярів.

Під час 2022 і 2023 років команда savED спільно з міжнародними партнерами створила вже кілька десятків таких освітніх центрів у Київській, Чернігівській, Миколаївській областях та планує відкрити ще більше центрів там, а також на Харківщині та Дніпропетровщині.

«Улітку 2022 року, коли ми заснували благодійний фонд savED, цифрові освітні центри стали справді «швидкою допомогою» для низки громад, у яких школи були побиті або зруйновані зовсім. За понад рік ми вже маємо налагоджену організацію роботи й адміністрування процесів у центрах, тож у цьому хендбуці зібрали покрокову інструкцію, а також відпрацьовані лайфхаки, як обладнати та облаштувати якісний та корисний освітній центр», — зауважила співзасновниця благодійного фонду «savED» Анна Новосад.

У населених пунктах, де частково або повністю зруйнована освітня інфраструктура, важливо швидко й оперативно знайти нові рішення, щоб хоча б частково відновити доступ до освіти. У таких ситуаціях цифрові центри стають в нагоді: їх облаштовують швидко та порівняно недорого, наповнюють різними активностями та матеріалами для комфортного навчання та соціалізації дітей.

Зі свого боку створений хендбук допоможе легко обрати заклад, створити простір та почати освітній процес. У посібнику наявні практичні поради, ілюстрації готових центрів разом з історіями їхніх громад та QR-коди на додаткові джерела.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді