Встановлено доплату за ведення шкільного сайту

Теми:
Доплата визначається як доплата за інші види діяльності, і її нарахування є обов’язковим

Введення сайту закладу освітиЯк оформити штатний розпис на 2022 рік з урахуванням ДСТУ

В Україні встановили 10% доплати вчителям, викладачам та іншим працівникам закладів освіти, які відповідають за ведення сайту, діловодства або бухгалтерського обліку.

Таке нововведення передбачено відповідною постановою Кабінету Міністрів від 28 грудня 2021 року, та набрало чинності 1 січня цього року. 

Відповідно до змісту постанови, доплата визначається як доплата за інші види діяльності, а її нарахування є обов’язковим.

У Службі освітнього омбудсмена прокоментували цю постанову тим, що ведення сайту закладу освіти є окремим значним обсягом роботи, який потребує часу та ресурсу, і цілком справедливо, що за цю роботу відповідальні працівники отримуватимуть доплату.

«Водночас незрозуміло, звідки має фінансуватися ця доплата — за кошти з освітньої субвенції чи за кошти місцевих бюджетів. Адже бюджети вже закладені, а доплату потрібно виплачувати», — зауважили у Службі освітнього омбудсмена. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
537

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49214

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді