Оновлено підхід до військового виховання

Теми:
У закладах освіти мають бути створені курси, які сформують базові військові навички

Військове виховання в закладах освітиОсвітнє середовище: врахуйте під час самооцінювання

Міністерство внутрішніх справ, Міністерство освіти і науки, Міністерство оборони та Міністерство у справах ветеранів мають намір випрацювати комплексний підхід до військово-патріотичного виховання в державі.

Таку домовленість обговорили представники відомств стосовно розвитку військово-патріотичного виховання молоді в Україні. 

Про це повідомили на сайті МВС. 

Як зазначив міністр внутрішніх справ Денис Монастирській, з 1 січня набрав чинності закон «Про основи національного спротиву», який передбачає, що у закладах освіти мають бути створені відповідні курси, які сформують базові військові навички та багато іншого.

«Тому нам потрібно об'єднати й скоординувати зусилля для того, щоб механізм військово-патріотичного виховання дійсно працював», — наголосив очільник відомства.

Окрім того, міністр науки та освіти Сергій Шкарлет зауважив, що у закладах освіти уже існує низка ініціатив військово-патріотичного виховання, які реалізуються спільно з МВС, Міноборони та Мінветеранів. Проте, всі вони потребують систематизації.

Зокрема, у МВС наголосили, що в Україні з 1 січня вступили в дію положення закону «Про основи національного спротиву», ухваленого торік. Закон передбачає можливість створювати добровольчі формування територіальних громад.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
129

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді