Перехідний період реформи харчування в школах завершився

Теми:
В Україні завершився перехідний період з оновлення закупівель та освоєння нових технологічних карт

Завершення впровадження реформи шкільного харчуванняРобота з цивільного захисту: як організувати

1 січня 2022 року завершився перехідний період з оновлення системи закупівель та освоєння нових технологічних карт. Відтепер реформа шкільного харчування, ініційована Оленою Зеленською, має запрацювати повною мірою.

Як повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, саме Держпродспоживслужба контролюватиме впровадження нових норм та дотримання санітарних норм закладами освіти.

З 1-го січня реформа шкільного харчування запрацює повною мірою
Ніна Омельяненкошеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
З 1 вересня діють нові норми й порядок організації харчування у зак­ладах освіти. Заклади намагаються по максимуму забезпечити виконання затверджених вимог до організації харчування та зміни меню. Тому в директорів виникає багато запитань: яке меню використовувати, як його скласти, де взяти нові технологічні карти й побачити збірники рецептур страв, як розраховувати норми харчових продуктів тощо. Ці й інші питання роз’яснила Тетяна Скапа, державний експерт МОЗ

«Ця реформа дуже важлива, адже результати цієї реформи торкаються кожного з нас через здоров’я наших дітей», — наголосила Владислава Магалецька.  

Окрім того, вона зауважила, що оновлене меню для шкільних їдалень включає в себе 160 страв. 

У ньому обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді