Проходження всіх предметів НМТ в один день є вимушеним кроком

Презентована модель проведення НМТ є вимушеною, але прийнятною в умовах війни

Формат НМТ-2024

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Модель проведення НМТ, під час якого учаснику буде необхідно пройти тестування з 4 предметів протягом 240 хвилин, є вимушеною, але прийнятною в умовах воєнного стану.

Таку інформацію зазначили під час конференції, яка була присвячена презентації формату проведення національного мультипредметного тесту в 2024 році.

Відповідно до нововведень, учасник НМТ зможе скласти предметні тести в один день, а якщо йому щось завадить (хвороба, повітряна тривога під час тесту тощо), то він зможе пройти тестування під час додаткової сесії.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Кожен блок триватиме 120 хвилин, з невеликою перервою між ними.

Як зауважили в Міністерстві освіти і науки, перевагою цієї моделі проведення НМТ є те, що учасникам потрібно буде лише раз з’явитися до екзаменаційного центру. Завдяки цьому вступникам не треба долати подекуди значну відстань до екзаменаційних центрів і ризикувати безпекою.

Ті учасники НМТ, які проходитимуть його за кордоном, зможуть це зробити у місцевих екзаменаційних центрах.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді