Керівництво гімназії в Черкасах облаштувало клас просто неба на подвір’ї закладу

У гімназії облаштували клас просто неба

Клас просто неба в Черкасах

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

В одній із гімназій в Черкасах батьки та вчителі облаштували клас на свіжому повітрі. У такий спосіб дітей хочуть заохотити до навчання.

Урок просто неба триває як звичайний — 45 хвилин. В імпровізованих класних приміщеннях немає дошок і столів, а замість звичних парт тут лавочки. Організувати навчання на подвір’ї адміністрація гімназії вирішила спільно з батьками, використавши списане майно закладу.

«Ми пережили часи пандемії, і це багатьох наштовхнуло на те, що свіже повітря — дуже корисна штука. Воно по-своєму креативно заходить дітям», — зауважив директор гімназії Сергій Шамара.

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Школярам дуже сподобалась ця ініціатива дорослих перебувати на подвір’ї, а не серед стін. 

«Коли я їм сказала, що будуть такі уроки, то вони вже питали: що ми будемо робити, як будемо працювати, усі в такому азарті. У класі не так зручно, а на вулиці діти можуть розгрупуватися», — розповіла вчителька природознавства Вікторія Грицай. 

Зокрема, діти під час цих уроків отримують незвичайні завдання. На одному із занять їм треба було на подвір’ї гімназії знайти предмети, схожі на геометричні фігури, а під час іншого уроку вони складали в паперову каструлю намальовані інгредієнти: буряк, моркву, капусту, картоплю, перець і сіль.

За матеріалами Суспільного

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді