У школах відновили 1300 їдалень

Теми:
Нове обладнання для харчоблоків було закуплено за рахунок субвенції та місцевих бюджетів

Реформування шкільних харчоблоків у 2021 роціНовий професійний стандарт: ВИМОГИ

У рамках реформи шкільного харчування протягом 2021 року було відремонтовано 1 298 шкільних харчоблоків.

Таку інформацію повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет під час підбиття підсумків діяльності відомства за 2021 рік.

Зокрема, очільник Міносвіти зауважив, що нове сучасне обладнання для шкільних харчоблоків було закуплено за рахунок субвенції «Спроможна школа для кращих результатів» та місцевих бюджетів.

За 2021 рік реформували близько 1300 шкільних їдалень
Ніна Омельяненкошеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
З 1 вересня діють нові норми й порядок організації харчування у зак­ладах освіти. Заклади намагаються по максимуму забезпечити виконання затверджених вимог до організації харчування та зміни меню. Тому в директорів виникає багато запитань: яке меню використовувати, як його скласти, де взяти нові технологічні карти й побачити збірники рецептур страв, як розраховувати норми харчових продуктів тощо. Ці й інші питання роз’яснила Тетяна Скапа, державний експерт МОЗ

«Реформа "Нова українська школа" має на меті створити безпечне і здорове освітнє середовище. Зокрема, у межах Національної стратегії безпечного і здорового освітнього середовища в НУШ на 2021 рік за ініціативи першої леді Олени Зеленської здійснюється реформа шкільного харчування, спрямована на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок», – акцентував Сергій Шкарлет.

Окрім того, він наголосив, що протягом 2021 року було проведено серію регіональних форумів щодо реформи та створено платформу про здорове харчування у школах «Знаїмо» – znaimo.gov.ua.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді