Середня зарплата вчителя в Києві становить більше 20 тисяч

Теми:
У 2021 році майже 40% бюджету столиці додано до державної субвенції на зарплату

Заробітна плата вчителя київської школиНовий професійний стандарт: ВИМОГИ

Середній розмір заробітної плати педагогічного працівника в школі Києва складає 20 200 грн.

Таку інформацію повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час проведення засідання колегії столичного Департаменту освіти та науки.

Як він відзначив, у 2021 році майже 40% з місцевого бюджету столиці додано до державної субвенції на заробітну плату педагогічним працівникам.

Окрім того, представник КМДА зауважив, що працівникам освітньої галузі щорічно виплачується муніципальна надбавка за рахунок коштів бюджету міста.

«Крім того, вже четвертий рік працівники шкіл отримують премію до Нового року. Як результат, середній розмір зарплати вчителя школи у Києві складає 20,2 тис. грн. Це на 30-35% більше, ніж зарплатня вчителів на решті території України. Загалом у 2021 році з міського бюджету на муніципальну надбавку та премію для освітян спрямовано понад 1,5 млрд грн», — наголосив Валентин Мондриївський.

Зокрема, чиновник акцентував, що четвертий рік поспіль Київ виділяє з міського бюджету безпрецедентну суму на Нову українську школу.

«Таких інвестицій в освіту не вкладає жоден регіон України. За останні чотири роки на реалізацію освітньої реформи НУШ на рівні початкової школи місто додало коштів у 6,5 рази більше, ніж передбачено умовами співфінансування, а загалом виділено майже 900 млн грн. Це дозволило обладнати, відповідно до всіх стандартів НУШ, 4 300 навчальних кабінетів та робочі місця учня і вчителя», — підкреслив заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді