Перелік шкіл, де можна вивчати українські предмети за кордоном

МОН оприлюднило перелік шкіл, де відбуватиметься вивчення українознавчого компонента дітьми за кордоном

Навчання українських предметів за кордоном

Як провести тарифікацію педагогів

У Міністерстві освіти і науки оприлюднили перелік закладів освіти, у яких зможуть вивчати предмети українознавчого компоненту діти, які перебувають за кордоном.

До відповідного списку ввійшли 84 заклади освіти з різних областей України.

Ознайомитися з повним переліком можна за посиланням

Згідно із наказом МОН, у цих школах діти зможуть навчатися дистанційно й вивчати лише предмети українознавчого компонента, такі як українська мова, література, історія України тощо.

Передбачається, що це дасть змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській та закордонній школах.

Школярі, що виявлять таке бажання, будуть тимчасово переведені в класи для вивчення українознавчих предметів і зможуть продовжити навчання у своїх школах після повернення в Україну.

Для того, щоб тимчасово зарахувати цих дітей, їх батькам потрібно звернутися до адміністрації визначених переліком закладів освіти. 

Зокрема в Україні продовжують працювати й інші форми навчання для учнівства за кордоном: дистанційна (з вивченням усіх предметів), сімейна й екстернат.

Батьки або законні представники дитини мають право обрати найбільш комфортний для себе варіант.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді