В українських школах дітей навчатимуть доброчесності

НАЗК планує вчити дітей доброчесності, який проєкт запускають у закладах освіти

Заняття з доброчесності в школах

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Національне агентство з питань запобігання корупції хоче навчити дітей бути чесними, не давати хабарів, не отримувати іншої неправомірної вигоди тощо. Пілотний проєкт запустять у 5 українських закладах освіти.

Зокрема НАЗК хоче виховувати в українців нетерпимість до корупції ще на рівні школи. Саме тому агентство запровадить проєкт «Освітній навігатор».

Незабаром цей проєкт запрацює у 5 освітніх закладах, але згодом повинен поширитися на всі навчальні заклади України. 

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

За словами керівниці Офісу доброчесності НАЗК Ірини Чаговець, проєкт «Освітній навігатор» буде втілюватися за сприяння Державної служби якості освіти.

«Ми сподіваємося, що цей продукт дійсно допоможе нашим дітям не тільки чути слово "доброчесність", а взагалі вибудувати цей ціннісний каркас і стати нашим новим майбутнім», — зауважила Ірина Чаговець.

Джерело Укрінформ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді