Рекомендації батькам, якщо дитина стикається з булінгом у школі

Як діяти батькам, якщо з їхньої дитини знущаються у школі

Прояви булінгу в закладах освіти

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Бувають такі ситуації, коли діти стикаються із проявами булінгу. При цьому не лише з боку однокласників, а й навіть від учителів.

Як зазначив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, у такому разі батькам варто скаржитись в управління освіти, департамент освіти або й навіть писати заяву до Нацполіції. Усе залежить від ситуації.

Зокрема омбудсмен зауважив, що є стаття 173 — 4 кодексу України про адмінпорушення — булінг, тобто про систематичне знущання, цькування, переслідування за будь-якою ознакою. 

За словами Сергія Горбачова, також є наказ МОН про те, як має діяти директор закладу освіти, коли батьки звертаються до нього із подібною заявою.

Вимоги пожежної безпеки: чекліст

Таким чином керівник закладу повинен:

  • протягом 1 дня повідомити поліцію про таку заяву;
  • негайно скликати засідання постійної комісії з протидії булінгу;
  • здійснити розслідування, визначити факти і зробити певні висновки.

«Інструменти є і вони працюють, якщо батьки наважуються подавати заяви і добиватись свого. Не завжди це спрацьовує з першого разу, але якщо булінг дійсно був, то врешті-решт можна добитись того, що винні будуть покарані. Якщо ж сам керівник закладу освіти спричинив булінг, то тоді потрібно скаржитись в управління освіти, департамент освіти, писати заяву до Нацполіції. Оцей порядок чітко визначається законом», — наголосив освітній омбудсмен.

За матеріалами Громадського радіо

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді