Чи зміниться зарплата вчителів

Теми:
У Держстаті опублікували дані щодо змін заробітної плати освітян протягом року

Зріст заробітної плати вчителівНовий професійний стандарт: ВИМОГИ

Державна служба статистики опублікувала інформацію про середні заробітні плати в Україні за сферами зайнятості.

Детальніше ознайомитися з даними Держстату можна за посиланням.

Відповідно до поданої інформації, найбільш високооплачуваною галуззю економіки є авіаційна, з середньою заробітною платою в понад 30 тисяч гривень. Найменш оплачувана — сфера поштових послуг, де середня заробітна плата менша 9 тисяч гривень.

Що стосується сфери освіти, то тут середня заробітна плата в жовтні склала 11,5 тисяч гривень. Загалом же середня заробітна плата за всіма сферами в цьому місяці — 14 тисяч гривень.

В освітян у 2021 році в різні місяці дуже різні середні заробітні плати. Так, у червні середня заробітна плата майже зрівнялася із середньою в країні, а в серпні була меншою на 3,5 тис. грн.

Зокрема, у 2020 році середні заробітні плати вчителів та загалом у країні так різко не стрибали.

Варто нагадати, що з 1 грудня 2021 року заробітна плата вчителів зросла на 8,4%. А в Держбюджеті на 2022 рік на зарплати педагогам передбачили 108 мільярдів гривень.

Інфографіка змін зарплати освітян

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді