Чи зміниться зарплата вчителів

Теми:
У Держстаті опублікували дані щодо змін заробітної плати освітян протягом року

Зріст заробітної плати вчителівНовий професійний стандарт: ВИМОГИ

Державна служба статистики опублікувала інформацію про середні заробітні плати в Україні за сферами зайнятості.

Детальніше ознайомитися з даними Держстату можна за посиланням.

Відповідно до поданої інформації, найбільш високооплачуваною галуззю економіки є авіаційна, з середньою заробітною платою в понад 30 тисяч гривень. Найменш оплачувана — сфера поштових послуг, де середня заробітна плата менша 9 тисяч гривень.

Що стосується сфери освіти, то тут середня заробітна плата в жовтні склала 11,5 тисяч гривень. Загалом же середня заробітна плата за всіма сферами в цьому місяці — 14 тисяч гривень.

В освітян у 2021 році в різні місяці дуже різні середні заробітні плати. Так, у червні середня заробітна плата майже зрівнялася із середньою в країні, а в серпні була меншою на 3,5 тис. грн.

Зокрема, у 2020 році середні заробітні плати вчителів та загалом у країні так різко не стрибали.

Варто нагадати, що з 1 грудня 2021 року заробітна плата вчителів зросла на 8,4%. А в Держбюджеті на 2022 рік на зарплати педагогам передбачили 108 мільярдів гривень.

Інфографіка змін зарплати освітян

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді