Освіта має фінансуватись у повному обсязі

Теми:
За словами Кондратюк, освітня галузь повинна фінансуватися не менше 7% ВВП

Фінансування галузі освітиРобота з цивільного захисту: як організувати

Медична сфера, освітня галузь та Збройні сили України мають бути профінансовані у повному обсязі, як це визначено законодавством.

Таку інформацію зазначила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк у процесі погоджувальної ради депутатських фракцій та груп, коментуючи необхідність прийняття Державного бюджету на 2022 рік.

Як вона наголосила, освітня галузь повинна фінансуватися не менше 7% ВВП.

«Мають бути виконані усі обіцянки щодо підвищення зарплат освітянам, бо це дуже нагальне питання», — акцентувала Олена Кондратюк.

На думку віце-спікера, особливу увагу варто звернути на ті зобов’язання, які взяла на себе влада для отримання нещодавнього траншу від Міжнародного валютного фонду та продовження співпраці з фондом. А саме затвердження Державного бюджету на 2022 рік з дефіцитом, що не перевищує 3,5% від ВВП або близько 188 млрд грн.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
692

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49820

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді