Як безпечно користуватися онлайн-платформами для навчання

Як безпечно використовувати онлайн-платформи у навчанні: зустріч із кіберполіцією

Кібер атаки під час навчання

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

У сучасних умовах учні та вчителі активно використовують такі платформи як Zoom, Google Classroom, Google Meet або Mіcrosoft Teams для оптимізації роботи під час онлайн-навчання.

Однак якщо не дотримуватися правил безпечного використання цих програм, можна натрапити на випадки несанкціонованого втручання у освітній процес як зловмисників, так і членів російських хакерських угрупувань. 

Подібні ситуації ускладнюють здобуття якісних знань, зривають процес навчання та унеможливлюють використання повного потенціалу онлайн-платформ.

Саме тому 6 вересня о 14:00 на сторінці МОН у Facebook відбудеться трансляція зустрічі з фахівцями Департаменту кіберполіції Національної поліції України з питань безпечного використання онлайн-платформ в освітньому процесі.

У разі зустрічі з хакерськими втручаннями під час навчання, необхідно звертатися до кіберполіції. Можна зателефонувати на гарячу лінію: 0 800 505 170, або заповнити електронну форму за посиланням.

Кіберполіціянти готові реагувати на усі інциденти, пов’язані з несанкціонованим утручанням в інформаційно-комунікаційні системи та мережі закладів освіти.

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32352

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247953

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді