У школах планують провести гендерні аудити

Теми:
Метою проведення аудиту є оцінювання стану забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

Гендерний аудит у закладах освіти

Робота з цивільного захисту: як організуватиУ Міністерстві освіти та науки України затвердили методологію та критерії проведення гендерних аудитів закладів освіти.

Таку інформацію повідомили на сайті відомства.

Згідно зі схваленим наказом, гендерний аудит рекомендується проводити в закладах освіти за ініціативи МОН, профспілкового органу або уповноважених представників трудового колективу шляхом обстеження й самооцінювання внутрішніх організаційних процесів та організаційної структури закладів освіти.

Подібний гендерний моніторинг має на меті оцінювання стану забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в закладах освіти, виявлення існуючих проблем, визначення шляхів скорочення фактичної нерівності жінок і чоловіків.

У Міносвіти передбачають, гендерний аудит допоможе проаналізувати, якою мірою принципи забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків враховуються у кадровій політиці та діяльності закладів освіти, а також визначити шляхи забезпечення рівних можливостей жінкам і чоловікам.

Зокрема, під час проведення гендерного аудиту рекомендується залучати профспілковий орган та уповноважену особу з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі.

Щодо чисельності робочої групи для проведення гендерного аудиту, то вона визначатиметься  в залежності від чисельності працюючих у закладі освіти та встановлених термінів проведення аудитів, але вона не може бути меншою 3-х осіб.

Аудит рекомендовано проводити протягом 1 місяця, але його тривалість залежить від чисельності робочої групи, а також якості проведення підготовчої роботи.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді