У Міністерстві сподіваються, що ДПА в 2022 році відбудеться

Теми:
У відомстві сподіваються, що атестація учнів цього року відбудеться у звичайному режимі

Проведення ДПА в 2022 роціНовий професійний стандарт: ВИМОГИ

У Міністерстві освіти та науки сподіваються, що попри коронакризу державна підсумкова атестація школярів цього навчального року відбудеться.

Таку інформацію повідомив начальник головного управління середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко під час коментаря для ЗМІ.

Зокрема він відзначив, що наразі складно прогнозувати, якою буде ситуація з поширенням коронавірусної хвороби на початку 2022 року.

«Ми сподіваємося, що в 2022 році не прийдеться скасовувати державну підсумкову атестацію, яка в 11-х класах проходить у формі зовнішнього незалежного оцінювання, але на жаль все може бути», — сказав представник освітнього відомства.

Варто нагадати, що учні 4-х та 9-х класів цього навчального року складатимуть шкільні іспити письмово у своїх закладах освіти.

Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, проходитимуть ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Випускники початкової школи в обов’язковому порядку складатимуть іспити з української мови та математики.

Учні 9-х класів проходитимуть ДПА з української мови, математики та одного предмета на вибір школи.

Випускники закладів освіти, які здобувають повну загальну середню освіту, мають пройти ДПА у формі ЗНО з чотирьох предметів: української мови, математики, історії України або іноземної мови (за вибором), одного навчального предмета за вибором випускника.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
129

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді