Чи доречно запрошувати батьків на свята до дитсадків

Свята та розваги для дітей в дитсадках потрібно організовувати із дотриманням методики проведення

Свято в дитсадку

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

У Міністерстві освіти та науки акцентують, що свята та розваги в дитячих садках не повинні бути «концертами для батьків».

Відповідна теза зазначена в методичних рекомендаціях щодо організації освітнього процесу в 2023/24 році в закладах дошкільної освіти, наданих МОН.

У документі освітнього відомства нагадали, що в умовах загрози обстрілів запрошувати батьків на такі заходи недоречно

«В умовах загрози обстрілів запрошувати батьків на такі заходи недоречно, адже в ситуації можливої повітряної тривоги всі присутні мають перейти до найближчого укриття. Тобто батьки, діти й педагоги мають перейти в укриття закладу дошкільної освіти, проте укриття розраховано виключно на кількість дітей і персоналу закладу, тому не може вмістити всіх. Запрошуючи батьків, керівництво закладу бере на себе відповідальність за їхню безпеку», — наголошують у Міносвіти.

Окрім того, у рекомендаціях зауважується, що звітування батькам фото та відео про перебіг заходів не входить до посадових обов’язків педагогів та вони можуть це робити виключно за своїм бажанням.

Водночас освітяни можуть розміщувати фотографії та відеоматеріали за участю дітей виключно з письмового дозволу батьків.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4963

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді