У МОН розробляють нову модель заробітної плати вчителів

МОН планує розробити нову модель оплати праці вчителів, яка має бути зрозумілою

Модель заробітної плати вчителів

Як провести тарифікацію педагогів

Міністерство освіти та науки планує розробити нову модель оплати праці вчителів і директорів шкіл, яка має бути зрозумілою та прогнозованою.

Відповідну інформацію зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час виступу на серпневій конференції «Освіта єднає».

Як він повідомив, пілотний проект реформування моделі оплати праці вчителів запланований на 2024-2025 роки. В його реалізації візьмуть участь 500 українських закладів освіти.

Головною відмінністю нової моделі заробітної плати є відмова від Єдиної тарифної сітки і встановлення базової ставки заробітної плати на рівні 80%, а також премія від директора школи.

«В експерименті ми хочемо вийти з Єдиної тарифної сітки. Ми хочемо, щоб базова частина заробітної плати була біля 80% біля 20% надбавки і ще кілька регіональних надбавок і доплата від директора школи. Тобто ми робимо її зрозумілою прозорою, прогнозованою і саме головне — ми прагнемо підвищити заробітну плату», — акцентував очільник Міносвіти. 

Зокрема, за його словами, питання полягає в тому, наскільки швидко державі вдасться зробити це в контексті війни.

«Якщо ми говорили зараз про підвищення зарплати, то було б очевидно, що під час війни в економіці, яка працює на фронт це зробити практично неможливо, але змінити систему і змінити підходи, і поступово готуватися до введення нових підходів і нових принципів це те, над чим ми зараз працюємо», — наголосив Оксен Лісовий.

За матеріалами Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді