На Херсонщині вчителів не будуть відсторонювати від роботи

Теми:
Нещеплені вчителі міста зможуть виконувати свої обов'язки та проводити уроки дистанційно

Організація роботи невакцинованих учителівЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

У Херсоні невакцинованих вчителів не будуть відсторонювати від роботи.

Таку інформацію повідомив виконуючий обов’язки заступника міського голови Сергій Циганок під час розмови зі ЗМІ.

Як він відзначив, усі нещеплені вчителі будуть переведені на дистанційну роботу.

«Діти зараз всі знаходяться другий тиждень на дистанційному навчанні. А з понеділка 1-4 класи та 11 класи працюють у всіх школах. У десяти закладах освіти Херсона, де персонал вакцинований на 100% двома дозами, безпосередньо у школах будуть працювати всі класи — з першого по одинадцятий. Відсторонення вчителів не буде. Ми будемо переводити на дистанційну роботу цих вчителів, які мають документи, що вони не можуть бути провакциновані з тих чи інших підстав», — зауважив представник мерії міста.

Зокрема, він сказав, що за два роки карантину педагоги вже навчилися проводити дистанційне навчання, тому вони зможуть у такому режимі викладати свої дисципліни, при цьому діти можуть знаходитися й у школі на уроці.

Щодо відсторонення педагогічних працівників, які не матимуть відповідних медичних відводів, він відповів, що такі випадки поодинокі.

«На сьогоднішній день зарплата вчителя, напевне, одна з найменших у нашому місті. Якщо ми будемо відсторонювати наших вчителів, у нас взагалі не буде кому навчати дітей. Такі випадки є, вони поодинокі, не масові, наскільки мені відомо, вчителі з розумінням ставляться до цього і ті, хто не вакцинується, — вони дійсно мають протипоказання і підтвердження медичних установ», — акцентував Сергій Циганок.

Наразі в Херсоні працює 61 заклад освіти. Як наголосив виконуючий обов’язки заступника міського голови, до десяти шкіл, що працюватимуть з понеділка у звичайному режимі, додадуться й інші, де працівники отримають вже другу дозу вакцини.

«Думаю, у найближчі тиждень-два у нас запрацюють всі школи», — підкреслив Сергій Циганок.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді