Прийнято закон, який звільняє від мобілізації освітян деяких категорій

Педагогічних працівників, викладачів вищих навчальних закладів та наукових співробітників звільнять від мобілізації на особливий період

У Верховній Раді України прийнято законопроект №2620, відповідно до якого від мобілізації на особливий період звільняються наукові працівники, науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, наукових установ і організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Згідно з документом, призову не підлягають також педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів за умови, якщо працівники зазначених категорій працюють за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки в таких навчальних закладах, наукових установах і організаціях.

Студентів, аспірантів та докторантів, які навчаються на денній формі навчання, на особливий період також звільнено від виконання військового обов’язку.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді