Скасовано державний фінансовий аудит діяльності бюджетних установ

Держфінінспекція не здійснюватиме фінансовий аудит діяльності бюджетних установ, натомість буде посилено роль внутрішнього аудиту

Уряд  прийняв постанову № 419, якою, відповідно до Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» від 26.01.1993 № 2939-XII, скасував державний фінансовий аудит діяльності бюджетних установ.

Відповідне рішення прийнято з огляду на значні витрати робочого часу та людських ресурсів органів Держфінінспекції, дублювання із завданнями інших видів державного фінансового контролю, зокрема аудитом бюджетних програм та інспектуванням.

Відтепер буде посилено відповідальність керівників бюджетних установ за здійснення внутрішнього аудиту установ.

У повідомленні Урядового порталу зазначено, що керівникам будуть надаватися рекомендації щодо ефективності функціонування внутрішнього контролю, ефективності планування і виконання бюджетних програм, якості надання послуг, правильності ведення бухгалтерського обліку та достовірності фінансової і бюджетної звітності.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді