Заклади освіти самостійно приймають рішення про структуру та тривалість навчання

Педради шкіл самостійно визначать структуру і тривалість, а також форми навчання

Структура та тривалість навчання

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Педагогічні ради закладів освіти будуть самостійно визначати структуру і тривалість навчального дня, тижня, занять, а також форми організації освітнього процесу.

Відповідну інформацію зазначили в Міністерстві освіти і науки щодо питання організації  навчання школярів у 2023/24 навчальному році.

Структуру та тривалість навчання визначатимуть згідно з навчальним навантаженням, з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку учнів, особливостей регіону тощо.

Окрім того, в освітньому відомстві акцентували, що форма освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року – залежно від безпекової ситуації в населеному пункті.

Нагадаємо, що навчання під час повітряної тривоги має перериватися, а учасники освітнього процесу повинні проходити до сховища та перебувати там до скасування тривоги.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді