Щодо навчання в період карантину в Україні

Теми:
Дистанційне навчання чи додаткові канікули: як працюють школи в регіонах червоної зони

Умови роботи шкіл у червоній зониЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

Рівень кількості захворювань на коронавірус зростає, що спричинює посилення обмежень у більшій кількості областей. Цього тижня у червону зону карантину перейдуть ще дві регіони України.

Зокрема, у Міністерстві охорони здоров'я передбачають, що канікули можуть продовжити для школярів. Допускають, що учні можуть бути вдома близько 3 — 4 тижнів.

Станом на 25 жовтня, за даними МОЗ, у червону зону входять шість регіонів:

  • Дніпропетровська область,
  • Донецька область,
  • Запорізька область,
  • Одеська область,
  • Сумська область,
  • Херсонська область.

Однак варто зазначити, що Рівненська та Миколаївська області переходять до червоної зони карантину з 26 жовтня.

Згідно з постановою уряду, заклади освіти можуть працювати очно в червоній зоні карантину, якщо там всі 100% працівників щеплені двома дозами від COVID-19. Водночас дитячі садочки та початкові школи можуть працювати в звичному форматі.

В освітньому відомстві відзначили, що навчання в закладах освіти з 25 жовтня буде організовано з урахуванням епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні. Водночас вишам радили перейти на дистанційний формат освітнього процесу до 15 листопада.

Окрім того, школи у Києві, Одесі, Луцьку, Дніпрі, Рівному, Житомирі, Полтаві та Миколаєві пішли на осінні канікули з 25 жовтня.

Учні в Запоріжжі та Черкасах відпочиватимуть на тиждень довше. Канікули розпочалися ще 18 жовтня, та їх продовжили до 1 листопада.

Таким чином, в Одесі, Дніпрі, Рівному та Миколаєві заклади освіти пішли на заплановані канікули. А навчання в інших регіонах червоної зони відбуватимуться з урахуванням епідситуації.

Щодо ситуацій в інших областях:

  • Херсонщина — там перевели на дистанційне навчання учнів 1 — 11 класів та вихованців закладів позашкільної освіти з 25 по 31 жовтня.
  • Запоріжчина — там школярі матимуть додаткові канікули. Учні були на офіційних канікулах з 18 по 24 жовтня, а тепер вони відпочиватимуть ще тиждень — з 25 жовтня по 1 листопада.
  • Донеччина — там учні 5 — 11 мали перейти на дистанційку, а початковій школі дозволили працювати очно.
  • Сумщина — з 25 жовтня там майже всі школи перейшли на дистанційне навчання (йдеться про учнів 5 — 11 класів). Лише школа №19 має 100% вакцинованих працівників від COVID-19, там дозволене очне навчання.

Варто зазначити, що в РНБО наголосили, що з понеділка, 25 жовтня, всі школи України мають бути відправлені на канікули. Винятки можуть бути лише для 1 — 4 класів. Відповідне рішення невдовзі має схвалити Кабінет Міністрів України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді