Освітян без вакцини будуть відсторонювати від роботи

Теми:
Кабінет Міністрів затвердив рішення про відсторонення від роботи нещеплених педагогічних працівників

Обов'язкова вакцинація педагогічних працівниківЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до урядової постанови від 9 грудня 2020 р. № 1236, що передбачають механізм відсторонення від роботи працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації проти СOVID-19 та які відмовляються або ухиляються від її проведення.

Рішення Кабміну з відповідним змістом, у якому затверджені ці зміни, опублікували на офіційному порталі Уряду.

Таким чином, відповідно до постанови, з 8 листопада 2021 року керівники закладів освіти мають забезпечити контроль за проведенням обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19 працівниками, обов’язковість профілактичних щеплень яких передбачена переліком професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, затвердженим наказом МОЗ від 4 жовтня 2021 р. № 2153.

Зокрема, керівники закладів освіти мусять відсторонювати від роботи (виконання робіт) працівників без необхідної вакцинації, які відмовляються або ухиляються від проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19.

Однак, у Кабінеті Міністрів наголошують, що відсторонення від роботи має відбуватись відповідно до статті 46 Кодексу законів про працю, частини другої статті 12 закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» та частини третьої статті 5 закону «Про державну службу».

Строк відсторонення невакцинованих працівників від роботи триватиме до усунення причин, що його зумовили.

Процес відсторонення педагогічного працівника здійснюватиметься шляхом видання наказу або розпорядження керівника з доведенням його до відома особам, які відсторонюються.

Окрім того, норми про відсторонення від роботи не стосуватимуться тих освітян, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень проти СOVID-19 та надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти СOVID-19.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
692

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49820

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді