Які умови проходження ЗНО-2022

Теми:
УЦОЯО повідомив, що в 2022 році випускники мають право безкоштовно скласти ЗНО з 5 предметів

Максимальна кількість тестів ЗНО в 2022 році

Освітні програми 2021/2022: що рекомендує МОНКожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року зможе безкоштовно пройти тести максимум з 5 навчальних дисциплін.

Таку інформацію повідомили на офіційній сторінці Українського центру оцінювання якості освіти в Facebook.

В установі наголосили, що для українських випускників обов'язкових предметів для ЗНО немає. Проте вони мають визначити, які тести їм треба для вступу.

Варто зазначити, що для проходження процедури вступу до вищого навчального закладу на ступінь бакалавра в 2022 році, абітурієнти подаватимуть сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох у випадку проведення творчого конкурсу)

«Випускник, який бажає вступити до закладу вищої освіти, самостійно визначає, результати яких тестів ЗНО йому потрібні для вступу на ту чи іншу спеціальність», — наголосили в УЦОЯО.

Імовірніше, що період проведення тестування ЗНО в 2022 році буде з 22 травня до 15 липня. Найбільша кількість пройдених тестів ЗНО — 5 предметів.

Окрім того, у цьому році Міністерство освіти та науки оновило перелік обов’язкових предметів для деяких спеціальностей, а саме посилили роль математики під час вступу до вишу.

Таким чином, математика стала другим обов'язковим конкурсним предметом для вступу на такі спеціальності:

  • Політологія,
  • Журналістика,
  • Соціальна робота,
  • Соціальне забезпечення.

Зокрема, для вступу на спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» ЗНО з математики є третім конкурсним предметом замість кількох предметів на вибір.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
692

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49820

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді