Вводити повний локдаун не планують

Теми:
Кабінет Міністрів не планує вводити локдаун, водночас альтернативою цьому є масова вакцинація

Можливість введення локдауну в УкраїніЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

У Кабінеті Міністрів не планують вводити повний локдаун по всій країні. Водночас альтернативою локдауну є масова вакцинація населення.

Таку інформацію зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Як він повідомив, наразі Україна зіштовхнулася із найбільшими викликами за весь час пандемії.

Зокрема, прем’єр-міністр проінформував, що спостерігається висока кількість важких випадків і госпіталізацій. А п’ять областей уже перейшли в «червону» зону епідемічної небезпеки.

Водночас він наголосив, що 19 жовтня зроблено рекордну кількість щеплень — 225 тисяч. Зі свого боку, регіони отримали завдання забезпечити спроможність інфраструктури для вакцинації, щоб вийти на показник в 1,5 млн щеплень за тиждень.

«Бізнес і громадські заклади можуть працювати навіть у «червоній» зоні, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані. Ми не плануємо вводити повний локдаун по всій країні та зупиняти економіку. Але як сказав цього тижня Президент: єдиною альтернативою локдауну є масова вакцинація. Тому закликаю людей не чекати «червоних» зон у своїх регіонах, а піти й зробити щеплення зараз», — акцентував Денис Шмигаль.

Окрім того, голова Кабміну зауважив, що з 21 жовтня почнуть діяти нові правила пасажирських перевезень. Так, усі міжобласні перевезення будуть дозволені, лише якщо пасажири мають COVID-сертифікат або дійсний негативний тест.

Водночас міського громадського транспорту та перевезень усередині однієї області нові правила наразі не стосуватимуться.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді