Горбачов прокоментував позов директора київської школи

Теми:
Коментар освітнього омбудсмена про ситуацію із позовом директора щодо скасування обов’язкової вакцинації вчителів

Омбудсмен про скасування обов'язкової вакцинації вчителівЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

Нещодавно до Окружного адмінсуду Києва надійшов позов від директора школи Дмитра Ламзи з проханням скасувати наказ МОЗ України про обов’язкову вакцинацію вчителів проти COVID-19.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов прокоментував цю ситуацію, назвавши відповідний вчинок безвідновідальним та популістським.

Про це повідомляють на сайті Громадського радіо.

Як зазначив омбудсмен, найголовнішим у світі є право на життя та здоров’я. Водночас ті люди, які нехтують цим правом, підривають громадське здоров’я, а це може мати негативні наслідки.

«Цю ситуацію (позов директора школи про скасування обов’язкової вакцинації) я вважаю абсолютно популістською, це хайп на темі», — сказав Сергій Горбачов.

Він вважає, що керівник закладу освіти забув, що його найголовніший обов’язок — збереження життя та здоров’я всіх, хто в цій школі навчається та працює.

«Моя позиція однозначна — безвідповідальний вчинок», — акцентував освітній омбудсмен.

Варто зазначити, що директор школи №210 у Києві Дмитро Ламза раніше вже подавав судовий позов на уряд до Окружного адміністративного суду столиці. Він вимагав скасувати карантинні обмеження для вчителів.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я сформувало перелік професій, для яких щеплення від COVID-19. До цього переліку внесли й учителів.

Наказ МОЗ від 7 жовтня 2021 року про обов'язкову вакцинацію освітян набуде чинності через місяць. Отже, вони ще можуть встигнути вакцинуватись — до 7 листопада.

Вчителі, які не будуть вакциновані на визначену дату, мають робити ПЛР-тести або антиген-тести, щоб ходити на роботу. В іншому випадку, їх відсторонятимуть (відправлять у відпустку) без збереження заробітної плати.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48177

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді