У МОН розповіли, як школи облаштовуватимуть укриттями не під будівлями

У Міносвіти вигадали, як убезпечити школи без укриттів: сховища розмістять не в підвалах

Облаштування укриттів у школах

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Міністерство освіти та науки України анонсувало новий тип укриттів для шкіл, які зводитимуть окремо, якщо під будівлею укриття організувати неможливо. Зокрема у столиці планується реалізація п’яти таких проєктів.

Відповідну інформацію зазначив заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Як він зауважив, у школах, в яких не передбачено укриттів, будуть побудовані спеціальні «окремі» сховища. Наразі у Києві та області вже реалізують пʼять таких проєктів, — додав урядовець.

«Є такі проєкти, які не передбачають створення найпростішого укриття у підвалах або нижніх поверхах шкіл та дитячих садочків. Величезна проблема з цими дитячими садочками, ми над цим працюємо. Є вже базові проєкти створення укриття, яке буде розташоване на території школи — наприклад, на території стадіону або в межах доступності. Це вже реалізовано в Київській області та Києві», — акцентував заступник очільника Міносвіти.

Зокрема, він висловив сподівання, що вже до кінця року ці школи зможуть відкрити двері для дітей.

Нагадаємо, що у квітні Кабінет Міністрів України схвалив концепцію, за якою в Україні буде впроваджено алгоритми дій у разі небезпеки у навчальних закладах. Концепція передбачає нові підходи до пожежної безпеки та охорони шкіл із залученням відповідних підрозділів поліції. Окрім цього буде залучено нові підходи до пропускного режиму, відеоспостереження, інклюзивності.

Окрім того, в освітньому відомстві опубліковували рекомендації щодо організації укриттів цивільного захисту закладів освіти. Укриття мають розташовуватися в підвальному (підземному) приміщенні, на цокольному чи на першому поверсі (за умови забезпечення огороджувальними будівельними конструкціями), розташовуватися у складі основної будівлі закладу освіти або безпосередній близькості (до 100 м).

За матеріалами Прямого

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді