У МОН надали рекомендації щодо зарахування дітей, які повертаються в Україну

Міносвіти надало рекомендації щодо зарахування у заклади освіти України учнів-біженців, що повертаються з-за кордону

Зарахування дітей-біженців

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

У Міністерстві освіти та науки висловили рекомендації закладам освіти застосовувати індивідуальний підхід до кожного учня та учениці, які раніше виїхали з України через війну та зараз повертаються до рідної школи. Водночас потрібно діяти в інтересах дитини з дотриманням її права на продовження здобуття освіти.

Такі рекомендації освітнє відомство надає закладам освіти згідно із розробленими та погодженими «Методичними рекомендаціями щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні». 

У документі МОН вміщено рекомендації щодо процедури зарахування дітей, які через повномасштабну війну змінили місце проживання і здобували освіту в школах за кордоном, до шкіл України після повернення на Батьківщину. А також умови переведення таких учнів до наступного класу.

«В умовах воєнного стану важливо забезпечити права дітей, які внаслідок повномасштабного вторгнення Росії вимушено опинилися за межами України, на безперервне здобуття освіти», — акцентували в Міністерстві освіти та науки.

Окрім того, важливим є надання можливості українським дітям, які наразі перебувають в інших країнах, продовжити навчатись за українською програмою. І сприяти тому, щоб вони не втрачали зв'язок з Україною та могли продовжити здобуття освіти у нашій державі. 

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32352

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247953

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді