Профспілка освітян вирішила висунути вимоги до влади

Теми:
В освітній профспілці вирішили взяти солідарну участь у акції протесту профспілок

Акція протесту профспілок освітянНакази з основ­ної діяльності: що потрібно знати керівнику

У Профспілці працівників освіти та науки вирішили доєднатися до ініціативи Федерації профспілок України та взяти солідарну участь у акції протесту, що почалася вранці 7 жовтня 2021 року у Києві та регіонах України.

Гасло «Захистимо свої трудові права і свободи на об’єднання в профспілки. Здобудемо краще життя!» стало девізом акції протесту.

 «Профспілка працівників освіти та науки України бере солідарну участь у акції і висуває свої вимоги до влади проти звуження прав та гарантій спілчан-освітян», — повідомили в профспілці педагогічних працівників.

Свої вимоги під час акції профспілки адресують Верховній Раді та Кабінету Міністрів.

Щодо названих вимог від Профспілки освіти та науки, то активісти вимагають від парламенту забезпечити у державному бюджеті України на 2022 рік видатки на освіту в обсязі не меншому від 7% ВВП, забезпечити видатки на реалізацію статті 61 закону «Про освіту» щодо розмірів посадових окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників, забезпечити розподіл освітньої субвенції, який гарантуватиме належний рівень оплати праці вчителів, забезпечити видатки для виплат академічних стипендій, що розширять коло степендіатів, а також забезпечити видатки на фінансування закладів вищої освіти.

Зокрема, профспілка акцентує увагу парламенту на забезпечення трудових прав вчителів-пенсіонерів.

Окрім того, до Кабінету Міністрів висунуто вимоги, які стосуються недопущення економії освітньої субвенції та справедливого розподілу її залишків за цільовим призначенням, недопущення зменшення надбавки за престижність, забезпечення проведення добровільної вакцинації педагогів, недопущення закриття шкіл та дитячих садків тощо.

Акційна хода Федерації профспілок України розпочалася о 10:00 у Парку Шевченка та здійснюється маршрутом по центральним вулицям міста.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
129

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді